Снимка pexelsПовече от четири хиляди души, предимно млади хора, напускат Сърбия

...
Снимка pexelsПовече от четири хиляди души, предимно млади хора, напускат Сърбия
Коментари Харесай

Сърбия губи по 4000 души месечно

Снимка pexels

Повече от четири хиляди души, най-вече младежи, напущат Сърбия всеки месец, а годишно - 51 хиляди души, приказват данните на Евростат. За последните 10 години популацията на западната съседка на България е намаляло на 6,9 милиона от 7,3 милиона (виж дъното таблицата). Изследване на фондация „ Фридрих Ерберт “ посочва като съществена причина за овакантяване на младите икономическите проблеми, а оттова и „ песимистичният взор върху бъдещето на сръбското общество “, съобщи Клуб Z .

Три четвърти от младежите в Сърбия желаят да емигрират, което слага страната преди всичко по този индикатор в района. В него 50 на 100 от респондентите са споделили, че желаят да живеят и да работят в чужбина.

Директорът на белградския офис на фондацията Макс Брендле е споделил, че изследването се основава на изявленията с 1121 младежи на възраст от 14 до 29 години в Сърбия и още с близо 10 000 души в района.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР